Wie ben ik?

Mijn naam is Bob van den Enden. Sinds 2014 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en in 2020 ben ik als osteopaat mijn eigen praktijk voor osteopathie in Helmond begonnen.

Lichaam als geheel

Door de uitgebreide kennis van de anatomie, fysiologie en neurologie die kenmerkend is voor osteopathie kan ik meer en betere verbanden leggen, waardoor mijn behandeling veel efficiënter is geworden. In mijn werkwijze zie ik het lichaam als een geheel en behandel hier ook naar. Osteopathie focust zich niet alleen op de plek die pijn doet, maar gaat juist op zoek naar mechanismen die de pijn in stand kunnen houden. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in dry needling en het behandelen van klachten ten gevolge van whiplash/hersenschudding.

Whiplash/hersenschudding

De laatste jaren heb ik door middel van wetenschappelijk onderzoek en veel praktijkervaring mij vooral gespecialiseerd in het behandelen van klachten ten gevolge van whiplash/hersenschudding. Na bijvoorbeeld een val of auto-ongeluk kunnen er langere tijd pijnklachten blijven bestaan. Osteopathie kan hierin vaak uitkomst bieden door niet alleen te focussen op de plek die pijn doet, maar ook op zoek te gaan naar mechanismen die de pijn in stand kunnen houdenDaarnaast ben ik gespecialiseerd in dry needling. Dit is een behandelmethode om op een snelle manier spierspanning te verlagen. Dry needling kan toegepast worden bij tal van (chronische) spierklachten.

focus op kwaliteit

Voordat ik als fysiotherapeut begon, ben ik tot 2011 professioneel basketballer geweest bij verschillende clubs (Eiffeltowers Den Bosch, Aris Leeuwarden, Giants Bergen op Zoom). Hoewel ik zelf niet meer zo fanatiek sport als vroeger, is sport nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn leven. Naast dat ik zelf veel met sport bezig ben, begeleid ik ook graag (top)sporters om ze na blessures zo snel mogelijk terug te laten keren op het sportveld.

Osteopaat in Helmond

Na vele jaren studeren is mijn honger naar kennis over het menselijk lichaam nog niet gestild. Oftewel, ik blijf me ontwikkelen door cursussen te volgen en vind het fijn om te groeien en blijven leren als behandelaar. In mijn vrije tijd sport ik graag (basketbal, wielrennen) en trek ik er graag op uit met mijn vriendin en mijn zoontjes Kobe en Joep.

Opleidingen & Cursussen

Opleidingen:

  • Fysiotherapie (Fontys)
  • Osteopathie (FICO Antwerpen)
  • Osteopathie bij kinderen (2021-2022)
  • Evolutionaire fysiologie (2023-2024)

Cursussen

  • Medical Taping
  • Dry Needling
  • Fascia Fitness – Robert Schleip
  • Explain Pain – Lorimer Mosely
  • Autonoom Zenuwstelsel – Renée Zweedijk